Vremenska napoved

Petek, 30.10.2020 ob 13h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Popoldne bo sončno z občasno povečano oblačnostjo. Jutri bo pretežno jasno z jutranjo in dopoldansko meglo po nekaterih nižinah.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Popoldne bo sončno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več predvsem v vzhodnih in severnih krajih. Temperature bodo od 13 do 19 °C.

Jutri bo pretežno jasno, na vzhodu pa dopoldne še zmerno do pretežno oblačno. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 9, v alpskih dolinah in v mraziščih Notranjske malo nad 0, najvišje dnevne od 15 do 20 °C.

OBETI

V nedeljo bo dopoldne pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo marsikje po nižinah megla ali pa nizka oblačnost. Popoldne se bo od severozahoda oblačilo.

V ponedeljek bo na Primorskem in deloma Notranjskem nizka oblačnost, ponekod bo občasno megleno. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno, več oblačnosti bo na severovzhodu. Ponekod bo čez dan zapihal zahodni veter.

VREMENSKA SLIKA

Topla fronta se pomika čez srednjo Evropo in bo z oblačnostjo vplivala tudi na vreme pri nas. Za njo se nad Alpami znova krepi območje visokega zračnega tlaka. V višinah nad naše kraje s severozahodnimi vetrovi doteka bolj vlažen in postopno toplejši zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Popoldne bo večinoma sončno, predvsem v krajih severno in vzhodno od nas pa zmerno do pretežno oblačno. Na Madžarskem bo možna kakšna kaplja dežja.

Jutri bo pretežno jasno, bolj oblačno bo ostalo le v krajih vzhodno od nas. Po nekaterih nižinah bo zjutraj in deloma dopoldne megla.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2020-10-30 13:18