Vremenska napoved

Sobota, 12.6.2021 ob 18h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Jutri zjutraj in dopoldne je v vzhodni Sloveniji prehodno možna kakšna kaplja dežja. Zapihal bo severovzhodni veter. Čez dan bo povečini sončno.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Do večera se bo ozračje umirilo. Ponoči in zjutraj bo na Primorskem dokaj jasno, drugod občasno zmerno do pretežno oblačno. V jutranjih urah so na severovzhodu možne prehodne krajevne padavine. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17 °C.

V nedeljo bo povečini sončno. Sredi dneva in popoldne je možna kakšna kratkotrajna ploha. Zapihal bo veter severnih in vzhodnih smeri, na Primorskem čez dan šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 27, na Primorskem do 30 °C.

OBETI

V ponedeljek bo pretežno jasno s svežim jutrom. Na Primorskem bo še pihala burja.

V torek in sredo bo sončno in vsak dan bolj toplo.

VREMENSKA SLIKA

Nad zahodno in srednjo Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Iznad Skandinavije se proti vzhodnim Alpam pomika hladna fronta. Od severa priteka k nam v višinah postopno bolj suh zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Ponoči bo v sosednjih pokrajinah Avstrije, Madžarske in Hrvaške več oblačnosti, proti jutru bodo krajih severno in vzhodno od nas krajevne padavine, deloma nevihte.

V nedeljo bo v krajih severno in vzhodno od nas sprva še nekaj več oblačnosti, možna je še kakšna kaplja dežja. Sredi dneva in popoldne bo povsod sončno. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, ob severnem Jadranu bo zapihala burja, v popoldanskem času prehodno maestral.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2021-06-12 17:46